I Elstyrken er vi i gang med at transformere fremtidens mobilitet

ID Buzz Elstyrken nyheder

Dieselforbruget for Elstyrkens bil- og anhængerflåde er den største belastning i vores klima regnskab, og vi arbejder derfor på at optimere vores flåde. Vi leaser fortsat diesel-biler, hvor det giver bedst mening, men vi har også taget en beslutning om at flere af vores biler på sigt skal køre på el.

I Elstyrken kører vi rundt med tungt materiel og derfor kommer optimeringen til at ske løbende – og i takt med at teknologien bliver bedre. Men vi har allerede nu leaset 3 stk. ID. Buzz. ID. Buzz er Volkswagens klassiske folkevognsrugbrød, som er blevet transformeret til en ny og moderne elbil. Den er ideel til de smalle gader og stræder, som vi også færdes i, og så er det muligt at indrette den til vores kørende arbejdsplads.

Hensyn til sikkerheden spiller også ind

En del af begrundelsen for at optimere vores flåde, skyldes også hensynet til sikkerheden. Vi tilbringer det meste af vores arbejdsdag i vores biler – både når vi kører, henter materiel men også når vi servicerer vores kunder. Derfor er det vigtigt, at vi har biler, der har et godt vejgreb, og som har alt fra vognbane-, nødbremse- til p-assistent.

Men hvad så med rækkeviddeangsten?

Som så mange andre, så bekymrer rækkevidden også os. Vi har derfor valgt at give ID.Buzz. til de montører, som primært kører bykørsel og servicerer kunder i byen, og som samtidig har mulighed for at lade tæt på deres bolig.

Vi forventer, at vi allerede i klimaregnskabet for 2023/2024 kan dokumentere besparelsen.

Fakta:

  • Vores brændstofforbrug var i regnskabsåret 2022/2023 på
    • Diesel 23827,27 liter (9 varebiler)
    • Benzin 752,03 liter (2 varebiler)
    • Det svarer til i alt: Ton CO2-e: 76,1
  • Vi har i gennemsnit vores biler i otte år
  • Vores bil- og anhængerflåde er pt. 30 stk.