Elstyrkens eventyr med SMV-Vækst

DTU X-tech SMV-Vækst

Vi vidste at et åbent sind, nysgerrighed og diversitet er forudsætning for at skabe bæredygtige energiløsninger, så hvad kunne være bedre end at indgå i samarbejde med DTU X-Tech studerende for opnåelse af bæredygtige energiløsninger .

Vi har i 2023 i Elstyrken kastet os ud i et vildt eventyrligt samarbejde med DTU X-Tech studerende, Industriens Fond og KRING. Og vi har fået fuld valuta i en verden af kulturelle, faglige og aldersmæssige forskelle. I dette spændende samarbejde har vi erfaret, at når man blander ingredienserne af diversitet, kan man få både innovative løsninger og lærerige indsigter i vores egne blinde vinkler og bias i samarbejdet på tværs af generationer, kultur og faglighed! 

“Vi kan ikke undervurdere vigtigheden af den både “knap så morsomme” og fantastiske kombination af forskellige faglige baggrunde i samarbejdet. Fra ingeniører til designere, fra matematiknørder til kreative sjæle – det har føltes lidt som at være med i en cirkusforestilling, hvor alle optræder med deres unikke evner og til tider lidt som at jonglere med ildspyende pinde. Men, vi har mest bare syntes at de forskellige tilgange og perspektiver har ført til ekstraordinære resultater, som vi aldrig har kunne komme frem til alene. ”

— Sanne With-Hansbøl

Er alder en hindring for samarbejdet?  

Vi har haft æren af at arbejde sammen med dygtige unge, sprudlende, sårbare studerende, og vi må sande, at vi nok er erfarne, men også lidt ”bias-blinde” kloge hoveder. Den energi, autenticitet og entusiasme, de unge studerende bibringer, har tændt gnister og omtanke i os alle og samspillet mellem visdom, gå-på-mod og erfaring er en cocktail, hvor ægte magi kan opstå, når alle gør sig umage og etablerer et fælles sprog på tværs af forskellighederne. 

Samarbejdet har resulteret i en bouillonterning, hvor vi på 13 uger (!) har udarbejdet konkret brugbar prototype, som bidrager til bæredygtige energiløsninger. Proto-typen, som selvfølgelig skal videreudvikles. Den installeres sammen med fossilfri energiløsninger (sol, vind, vand) og måler nødvendige emissions-data, som virksomheder lovgivningsmæssigt skal indlevere til bæredygtigheds-rapportering startende med de største fra 2025 – Meeeen de skal jo sjovt nok have data fra SMV-segmentet, som er underleverandører i stor stil. 

Samarbejdet mellem Elstyrken, DTU X-Tech studerende, DTU Board, Industriens Fond og KRING har været lidt som en cirkusforestilling, hvor akrobater, jonglører og tryllekunstnere optræder side om side. Vi har opdaget, at det at omfavne diversitet i alle dens former hjælper til at skabe bæredygtig forretningsudvikling, som kan forme vores fælles fremtid.  

Vi arbejder benhårdt på at have produktet på markedet i 2024, og vi håber at inspirere langt flere SMV’er til at være modige og turde træde ind i dette sprudlende cirkus af diversitet og skabe bæredygtig forretningsudvikling fyldt med energi, humor og god forretning.