En ærlig beretning fra SMV i opstart fra traditionel til bæredygtig forretningsfokus

elstyrken social

Sanne With-Hansbøl har været en del af Elstyrken siden 2020, og i denne artikel deler hun ud af hendes oplevelser med at forretningsudvikle en traditionel, men velfungerende elinstallatør til at blive en mere bæredygtig elinstallatør.   

Sanne kommer med en baggrund fra salg og marketing og med afsæt i en bestyrelsesuddannelse fra DTU trådte Sanne ind i Elstyrkens bestyrelse og ledelse på et tidspunkt, hvor Elstyrken gik fra at være et ApS til et A/S. På samme tid indtrådte Henrik Søeberg i bestyrelsen og sammen med den øvrige ledelse har de to kørt parløb.

”En af de ting, der hurtigt blev klart var, at med de grundværdier, som Elstyrken allerede besidder er det oplagt at videreudvikle forretningen i en mere bæredygtig, fossilfri retning og på den måde samtidig differentiere sig i et fragmenteret marked. Og faktisk har Elstyrken allerede gjort en del af bæredygtighedsagendaens punkter længe, der var bare ikke sat ord eller dokumentation på det”, fortæller Sanne og fortsætter:

“I Elstyrken har vi i mange år rådgivet vores kunder om mere energi-rigtige løsninger. Installation af varmepumper, montering af LED-belysning og elladestandere har længe været en del af vores forretning. Ligesom, at vi er godkendt af Energistyrelsen til at installere vedvarende energianlæg (VE). ” — Sanne With-Hansbøl

Vi tager også et socialt ansvar
Elstyrken har eksisteret siden 2000 og har i hele perioden haft fokus på at passe på medarbejderne, åbne for nye medarbejdere, der har haft brug for en hjælpende hånd og haft lærlinge. Alene i år har 4 lærlinge færdiggjort deres uddannelse hos Elstyrken og kan nu kalde sig elektrikere. Et pragteksempel fra den gruppe er Masuod. Masuod kom til Danmark som flygtning for 6 år siden. Elstyrken blev hans første arbejdsplads og stedet, hvor han gik fra at være arbejdsmand, der knapt kunne det danske sprog, til at han i januar i år bestod sin svendeprøve med glans.


Magnus Bjørn Larsen, Jesper Rydland, Jakob With-Hansbøl, Masuod og Sofus Palm Raahauge

Hvor skal man starte?

”I Elstyrken er vi kun 25 medarbejdere, hvoraf de fleste er montører, derfor blev det hurtigt tydeligt, at vi havde brug for hjælp til at få sat ord på det og lavet en strategi”, fortæller Sanne og fortsætter:

”Vi søgte derfor puljen SMV:grøn – voucher 1 og 2, som giver støtte til rådgivning, investering og kompetenceudvikling. Her kunne vi vælge mellem en række rådgivere og valget faldt på Hansen og Ersbøll Agenda, efter et par indledende møder og gode snakke. For os er det vigtigt, at kemien er god, men det er også vigtigt, at de kender til vores branche og forstår vores udfordringer.”

Workshop med udvalgte medarbejdere og rådgiver

Hvad har vi lært indtil nu?
”Det tager tid. Fra vi tog beslutningen om at ville en mere grøn (fossilfri) vej, til vi fik godkendt ansøgningen, gik der næsten et halvt år. Og vi er ikke i mål endnu, men godt på vej til at få udarbejdet en god strategi og få opkvalificeret vores medarbejdere. Der bliver talt rigtig meget om bæredygtighed og grøn omstilling, men det er de færreste, der ved hvor de skal begynde, og hvis jeg skal være ærlig, så havde vi i Elstyrken aldrig brugt så mange penge på strategi og rådgivning, hvis vi ikke havde fået tilskuddene”, fortæller Sanne og slutter af med 3 gode råd til dig, der endnu ikke er gået i gang med den grønne omstilling”:

  1. Kend din nuværende strategi. Du skal vide, hvor du er i dag. Hvis du ikke har en nedfældet strategi, så start der.

  2. Overvej, hvordan du vil kommunikere. Vi har lært at, tingene først bliver håndgribelige og nemmere at forstå, når det bliver visualiseret.

  3. Der skal være involvering fra ledelsen, hvis du virkelig vil forandre.

Vi glæder os til at fortælle mere og ikke mindst præsentere vores nye strategi. Følg med her eller på de sociale medier.